torsdag den 28. februar 2013

Projekt Madglad

Mange børn med autisme (inklusiv Anders) har store problemer med at spise. Der kan være mange faktorer, der gør sig gældende i en spisesituation f.eks. lys, dufte, lyde, akustik, madens anretning og barnets følelsesmæssige tilstand (dette er blot de faktorer, der bla. spiller ind overfor Anders p.t.)

Landsforeningen arbejder lige nu på et projekt vedrørende madproblematikker.
Projektet har til formål, at give forældre til børn med autisme et værktøj til at sikre at deres barn spiser sundere og på denne måde undgår, at barnet eller den unge får en spiseforstyrrelse. Gennem en madmanual, som tager højde for de sansemæssige forstyrrelser som der kan være ved dette handicap, skal projektet imødekomme nogle af de vanskeligheder som børn og unge med autisme oplever.

I denne forbindelse vil Landsforeningen autisme udvikle en madmanual/kogebog for børn og unge med autisme. Opskrifterne i bogen skal imødekomme mange af de særlige behov og hensyn, der skal tages, når det gælder mennesker med autisme. Desuden skal den indeholde gode råd og madpædagogik, som kan gøre det lettere at introducere nye madvarer i det daglige. Derudover skal den give information om sanseforstyrrelser, således at opskrifterne tager højde for de specifikke udfordringer, der i disse situationer kan forekomme.


Hvis du har et barn med autisme og har lyst til at give indput til Landsforeningens projekt, så tilmed dig følgende facebook-gruppe og giv dit besyv med :-)

Projekt Madglad

Efterlysning


Kunne du og din familie tænke dig at medvirke i TV-reportage om det at være forældre til et barn med specielle behov?


Så læs mere på følgende link:
Efterlysning


Sygdom

Anders har haft et par dage med opkast og feber. Her til aften sagde han: Mor, jeg tror jeg er frisk nok til at komme i skole imorgen!

Så i morgen et det atter skolegang :-)

lørdag den 2. februar 2013

Lille menneske - hvad nu!

Så kom den hjem til mig. Bogen jeg har ventet længe på Lille menneske - hvad nu! skrevet af Mette Vinkler. Glæder mig til at læse en bog om en dansk families liv med autisme tæt inde på livet. Glæder mig til at læse kapitler om aflastning, jul, ferie, diagnoser, familiebehandling etc.

Læs anmeldelse af bogen her:
http://spektrumshop.dk/shop/lille-menneske-hvad-318p.html


Se et tv-klip her:

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2012/11/02?video_id=31764&autoplay=1

atfavne.dk











Guide til forældre til børn med handicap

Socialstyrelsen har udgivet en ny guide til forældre til børn med handicap. Den kan bestilles eller downloades på følgende link;
http://shop.socialstyrelsen.dk/products/foraeldre-til-et-barn-med-fysisk-eller-psykisk-handicap-guide-til-hjaelp-og-stotte



Guide til forældre til børn med handicap

Autism


Fra Facebook-siden Asperger Syndrom Awareness https://www.facebook.com/media/set/?set=a.172122956236846.36929.137166373065838&type=3





Infantil autisme - et eksempel

En virkelig anbefalelsesværdig video, lavet af 16-årige Malthe. Yderligere forklaring er vidst ikke nødvendig :-)