lørdag den 26. januar 2013

Børn kan vokse fra autisme


Kan børn virkelig vokse fra autisme? Nej - det tror jeg ikke de kan, men jeg tror at børn kan tilpasse sig omgivelserne, så det virker sådan. Ekstrabladet referer til en amerikansk studie, hvor forskere har fulgt 34 børn, der tilsyneladende er vokset fra deres autisme. Jeg synes ikke, den undersøgelse der refereres til, er særlig valid, for det er ikke mange børn, der er blevet fulgt. Der er heller ikke angivet noget om hvilken ende af autismespektret, børnene har befundet sig.

Endelig vil jeg godt slå fast at autisme ikke er en sygdom, men derimod en udviklingsforstyrrelse i hjernen.

Til tider kan det godt virke til at Anders ikke har en autisme-spektrum-forstyrrelse. Det er i de perioder, hvor vi forældre har overskud, hvor søskende har overskud og hvor Anders selv har overskud. Det modsatte kan også vise sig. Begynder vi at sætte lidt for høje krav, falder hans overskud og han begynder igen at vise nogle af hans karakteristiske autistiske træk, som kan være at tromme hans fingre sammen, løbe frem og tilbage mellem to punkter i op til en halv time, at gå akurat samme vej tilbage som han var kommet osv.

http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1899462.ece

Hvad mener I?


tirsdag den 22. januar 2013

Udfordret - et frirum for forældre, der gør en forskel

Jeg har fundet en ny spændende side:
http://udfordret.dk/velkommen/

Siden er dejlig positiv, der er masser af løsninger, ingen diskussioner, men masser af opbakning :-)


Følgende er kopieret fra siden:

Hjertelig velkommen her til udfordret.dk – et frirum for forældre, der gør en forskel.
Her har vi ingen problemer. (Og nej, det er ikke fordi, vi i stedet kalder dem ”udfordringer” – vi ved godt, at problemer ikke forsvinder, bare fordi vi giver dem et nyt navn…). I stedet samler vi de løsninger, som vi hver især finder undervejs i vores søgen.
Vores børn har i hvert fald én ting til fælles: De er lidt mere udfordret end de fleste. Er dit barn helt almindeligt udfordret, er du også velkommen. Alle er velkomne her – også dig uden børn.
Det her er ikke et sted for forældre, der gerne vil reddes. I stedet finder du forældre, der gør deres bedste indenfor de muligheder, de har.
Her finder du ikke beskrivelser af, hvor mangelfuldt ”systemet” er. Det ved vi godt, og det tager de politiske organisationer sig af. I stedet samler vi her eksempler på, hvordan vi hver især har valgt at tackle de omstændigheder, vi står med.
Udfordret.dk er for helt almindelige forældre. Altså ægte amatører, der deler ud af sig selv og deres erfaringer og deres løsninger. Hvad du læser her behøver der ikke være videnskabeligt belæg for. Det behøver heller ikke være hverken psykologisk, pædagogisk eller moralsk i orden. Til gengæld er det virkelighed.
Her dømmer vi ikke. Her lytter vi til, hvad andre har gjort, og så vurderer vi selv, om det er noget, vi kan bruge. Kan vi ikke bruge det, lader vi det ligge.
Vi har alle hver vores udfordringer, og de kan IKKE sammenlignes. Der er ingen, som har udfordringer, der er mere eller mindre værd end andres. Her er en udfordring bare en udfordring.
Udfordret.dk er ikke et debatforum. Vi skal ikke diskutere eller forsvare os. I stedet deler vi vores tanker, følelser og erfaringer.
Det er især tilladt at opmuntre hinanden og løfte hinanden. Vi vil ikke vide det, hvis du er uenig. Fortæl os i stedet, hvad du har valgt at gøre, og hvordan det virker for dig.
Har du brug for at brokke dig eller komme af med dine frustrationer, så gå et andet sted hen! Vold avler vold. Bøvl avler bøvl. Gå en tur. Ras ud alene og kom tilbage, når du har noget at give af.
Har du stået i L-O-R-T til halsen og været fyldt op af problemer, vil vi rigtig gerne høre om det, når du HAR fundet en løsning. Her samler vi nemlig på løsningerne.
Har du noget at bidrage med, så skriv i kommentarfelterne, skriv en artikel, skriv en blog eller send en mail til hej @ udfordret.dk.
Selvom du måske ikke har så meget at sige, så er vi lykkelige for selv små opmuntringer – de løfter vores dag. Så send bare en smiley :-) – andet behøver vi ikke. Så føler vi os set.



søndag den 20. januar 2013

Magtanvendelser i folkeskolen - et inspirationshæfte

Magtanvendelser i Folkeskolen - et inspirationshæfte fra Center for Ligebehandling af Handicappede og Børnerådet i samarbejde med Undervisningsministeriet

http://pub.uvm.dk/2005/magtanvendelse/hel.pdf