torsdag den 24. oktober 2013

Er der forskel på ADHD og Autisme?

ADHD og Autisme - er det ikke bare forskellige ord for det samme? NEJ - det er det ikke.....

Autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse, som giver sig udslag i begrænset eller forstyrret udvikling af sprog og kommunikation, af evnen til social interaktion, og i begrænset, sterotyp og repetiv adfærd.

ADHD er en forkortelse for diagnosen: Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, det vil sige forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet. ADHD giver som regel problemer med at opfatte, fortolke, huske, planlægge og orientere sig.


Kort forklaret:

Autisme = en udviklingsforstyrrelse

ADHD = en opmærksomhedsforstyrrelse2 kommentarer:

  1. Jeg plejer at forklare det som at autismen påvirker hele hjernen - måden den fungerer og bearbejder information på, mens ADHD'en påvirker styresystemet/frontallapperne.

    SvarSlet
  2. Jeg har læst med på din blog lidt tid og synes du lader til at være en rigtig god og forstående mor til din søn Anders.

    Jeg har selv både ADHD og GUA (gennemgribende udviklingsforstyrrelse, anden)

    Ikke for at være en flueknipper, men min psykiater har faktis altid forklaret det sådan ADHD er en udviklingsforstyrrelse, som kun påvirker nogle af et menneske funktioner og adfærd. Hvor imod autisme er en gennemgribende udviklingsforstyrrelse som påvirker nærmest hele menneskets adfærd og mentale funktioner.

    SvarSlet