fredag den 17. august 2012

BørneledsagerkortNår man som os har et barn med autisme, der ikke bryder sig om forandringer og "nyt", falder man tit i fælden med at det da bare er meget nemmere at blive hjemme. Så undgår vi frustrationer over at have betalt indgangsbillet til noget vi ikke får noget ud af alligevel osv.

Nu har Anders så fået et børneledsagerkort.

Det er et kort, vi kan vise på specifikke museer og ved forlystelser og betyder at Anders kan få en ledsager med ind gratis. Kortet kan bruges af Anders, indtil han fylder 10 år. Børneledsagerkortet er udstedt for Kulturministeriet af Danske Handicap-organisationer.

Det er ofte sådan, at når vi er nogle steder med Anders, så er vi nød til at "mands-opdække" ham, for at han ikke skal blive forvirret og vil hjem med det samme. Der er måske nogle rum, han ikke ønsker at gå ind i på grund af lugte mv. Det er ikke lige sikkert han har overskuddet på det tidspunkt. Det betyder så også, at den af os, der mands-opdækker ikke nødvendigvis får det fulde udbytte af stedet, så med det i baghovedet, bruger vi kortet med god samvittighed.

For os betyder det også, at vi kan tage afsted hele familien og så måske se på noget af det "kulturelle" sammen som familie, uden at vi synes vi har betalt for noget, vi ikke får noget ud af!!! Indtil videre har vi brugt det ved Mariager Saltcenter (hvor Anders og jeg brugte det meste af tiden på legepladsen og i cafeteriet) samt ved Cirkusland ved Slagelse (hvor vi i hvert fald ikke skulle se cirkusforestillinger, for der lugtede af elefanter og de andre dyr).


Anders´ børneledsagerkort

Ikke alle steder er nævnt på hjemmesiden, så det er bare at spørge sig for :-)

http://www.handicap.dk/brugerservice/ledsagerkort/borneledsagerkortet1 kommentar:

  1. Hej Tove
    Kan man brug sin barns ledesagerkort til at komme gratist ind i de forskellige steder sammen med sit barn
    Kh Elife

    SvarSlet