onsdag den 6. marts 2013

Giv 10 minutter til autismeforskningenNedenstående indlæg er kopieret fra Autismetanken

Giv 10 min til autismeforskningen


Jeg kan ikke stå for venlige, velovervejede henvendelser – især ikke når de kommer fraPsykologisk Ressource Center (ja – det er der hvor Kirsten er). Og når det så oven i købet handler om autismeforskning, falder alle forsvarsværker. For der er brug for mere viden – spandevis af viden. Og her kommer anmodningen fra Elisa la Cour og Ea Carøe, som er specialestuderende ved Psykologi på Københavns Universitet og tilknyttet PRC – jeg håber meget, at så mange som muligt vil deltage i undersøgelsen. Det tager kun 10 minutter…
Psykologisk Ressource Center

Vores opfordring og vores håb er, at så mange som muligt vil gå ind og besvare vores spørgeskema. Vores ønske med dette spørgeskema er at udvide de værktøjer, der er til rådighed for fagligt personale i processen med at afklare, om der kan være tale om en autisme spektrum profil hos en given person.
Formålet med vores speciale er således at validere en ny dansk oversættelse af et spørgeskema, kaldet ’AQ’ (engelsk forkortelse for ’autismespektrum kvotienten’), til afdækning af autistiske træk hos normaltbegavede mennesker over 16 år. Skemaet er oprindeligt på engelsk, udviklet af Simon Baron-Cohen og hans kolleger i Cambridge (Baron-Cohen, Wheelwright, Skinner, Martin, & Clubley, 2001.Se mere på www.autismresearchcentre.com).
Det er et selvrapporteringsskema, som ikke har til formål at diagnosticere men snarere indikere, hvorvidt det kunne være gavnligt at undersøge en eventuel autisme-spektrum-tilstand nærmere.
Besvarelsen tager ca. 10 minutter, og ved at donere 10 minutter hjælper du altså med den danske forskning på autismeområdet, og du hjælper med at få udviklet flere tilgængelige redskaber for fagligt personale (samtidig hjælper du os med vores speciale, og det er vi rigtig taknemlige for).
Hvis du vil dele spørgeskemaet kan du hente kopiere denne adressehttps://www.defgo.net/s.asp?id=1343056&c=ZS76CAV&s=1&l=da – eller bare dele blogindlægget.
Alle er selvfølgelig velkomne til at dele denne opfordring, det eneste krav er, at man skal være over 16 år for at udfylde skemaet.
Efterhånden som vi får samlet vores resultater, vil der løbende komme information om projektet på www.psyk-ressource.dk.
Tak fordi du gav dig tid til at læse dette, og tak på forhånd til alle, der deltager i vores spørgeskemaundersøgelse.
Mange hilsener
Elisa la Cour og Ea Carøe

Elisa la Cour Ea Carøe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar