torsdag den 28. februar 2013

Projekt Madglad

Mange børn med autisme (inklusiv Anders) har store problemer med at spise. Der kan være mange faktorer, der gør sig gældende i en spisesituation f.eks. lys, dufte, lyde, akustik, madens anretning og barnets følelsesmæssige tilstand (dette er blot de faktorer, der bla. spiller ind overfor Anders p.t.)

Landsforeningen arbejder lige nu på et projekt vedrørende madproblematikker.
Projektet har til formål, at give forældre til børn med autisme et værktøj til at sikre at deres barn spiser sundere og på denne måde undgår, at barnet eller den unge får en spiseforstyrrelse. Gennem en madmanual, som tager højde for de sansemæssige forstyrrelser som der kan være ved dette handicap, skal projektet imødekomme nogle af de vanskeligheder som børn og unge med autisme oplever.

I denne forbindelse vil Landsforeningen autisme udvikle en madmanual/kogebog for børn og unge med autisme. Opskrifterne i bogen skal imødekomme mange af de særlige behov og hensyn, der skal tages, når det gælder mennesker med autisme. Desuden skal den indeholde gode råd og madpædagogik, som kan gøre det lettere at introducere nye madvarer i det daglige. Derudover skal den give information om sanseforstyrrelser, således at opskrifterne tager højde for de specifikke udfordringer, der i disse situationer kan forekomme.


Hvis du har et barn med autisme og har lyst til at give indput til Landsforeningens projekt, så tilmed dig følgende facebook-gruppe og giv dit besyv med :-)

Projekt Madglad

3 kommentarer:

 1. Kære Autisme-Mor.
  Tak for alle din gode Link og små anbefalinger til bøger osv. Jeg er super glad for at have fundet din side. (Har selv et IA barn. )
  Mange hilsner fra
  Nada Bang
  nada@nada.dk

  SvarSlet
 2. Kære Nada,
  dejligt at du har fundet min side. Og det er jo netop derfor jeg oprettede min blog - for at samle alle de informationer jeg selv har haft gavn af gennem de sidste år. Og hvis bare der er en lille smule der kan hjælpe andre i samme situation, så gør det mig meget glad :-)

  SvarSlet
 3. Kære Autisme Mor. Tak for Du findes.
  Med venlig hilsen
  Nada Bang
  www.nada.dk
  nada@nada.dk

  SvarSlet