tirsdag den 25. juni 2013

Boganmeldelse: Et rigtigt menneske af Gunilla Gerland

Vil du have en rørende, autentisk, sandfærdig, voldsom under-huden bog at læse her i sommerferien, så læs Gunilla Gerlands skønne autentiske beretning om hendes barndoms- og ungdomsliv.

Det er en meget barsk beretning om et barns kamp gennem skolegang, mobberier, udsathed, nederlag, misbrug, men også en ualmindelig gribende bog om håb, trods, indsigt, viljestyrke og standhaftighed.

På en utrolig sandfærdig måde, får vi et unikt indblik i, hvordan livet udformede sig for Gunilla som barn og ung. Hun har autisme, men det bliver først diagnosticeret, da hun er en ung kvinde. Vi følger hendes tankegange, hendes måder at tænke på og at se verden på.

Som mor til en søn med autisme, er det guld værd at folk som Gunilla skriver om deres egen barndom. At læse om hendes tanker, følelser og refleksioner er en hel unik måde for mig at komme ind under huden, på min søn. Anders udviser rigtigt meget af den adfærd som Gunilla beskriver og nu, da jeg har hendes tanker og argumenter for, hvorfor hun opførte sig, som hun gjorde som barn, kan jeg meget bedre sætte mig ind i Anders reaktioner og måder at håndtere forskellige situationer på.

Desværre for mig at det tid at aflevere bogen på biblioteket igen. Andre har "heldigvis" reserveret den, men jeg vil helt sikkert læse den igen. For mig var det en bog, der var svær at lægge fra mig, så det var heldigt, at det var den, jeg havde taget med på bustur til Østrig :-)

http://www.saxo.com/dk/et-rigtigt-menneske_gunilla-gerland_haeftet_9788700319448

Et rigtigt menneske af Gunilla Gerland, ISBN 9788700319448

Ingen kommentarer:

Send en kommentar