torsdag den 16. august 2012

Skolestart efter ferien

Skolen er startet for Anders. Første dag var igår og jeg havde da lidt sommerfugle i maven over hvordan det skulle gå efter mange ugers sommerferie herhjemme uden morgenstruktur.


Jeg visualiserede og fortalte aftenen før, men havde også "indset" at vi nok ville overskride tidsplanen. Planen var at vi skulle køre kl. 07.30 - halvanden time senere kom vi afsted, så han kom ikke i morgenfritten og kom 20 minutter for sent i skole. Men, (og det er det vigtigste) vi havde en dejlig morgen uden "problemer". Anders fik en dejlig første skoledag og lærerne oplevede ham som en glad dreng med dejlige drillekommentarer. Han fortalte endda lidt om hans sommer og han sad med til bords ved samlingen!!!!! Til slut knækkede filmen lidt for ham, for der var noget med et spil, der drillede. Han havde dog overskud til selv at fortælle om det da han kom hjem og udover det "brokkede" han sig over at han ikke havde været i Fritten om eftermiddagen. Desuden spurgte han ind til, hvornår det var han skulle starte op med taxakørsel til skolen.


Så trods alt har han altså hørt efter de sidste dage med de mange informationer han har fået mht. Fritten og taxa-kørsel, selvom han umiddelbart ikke lader sig mærke med det. Men det er jo igen et typisk kendetegn ved autisme. Børnene skal have tingene at vide mange gange + lige et par ekstra gange :-)


Imorges kom vi afsted allerede kl. 8.00, så det går i den rigtige retning :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar